Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Перший випуск академії

Урочисте засідання у Волинській православній богословській академії з нагоди першого випуску бакалаврів та магістрів богослів’я. Світлина інформаційної служби єпархії

31 травня у Волинській православній богословській академії (ВПБА) відбувся перший випуск бакалаврів та магістрів богослів’я. З цієї нагоди у луцькому кафедральному соборі Святої Трійці відправили Божественну Літургію та подячний молебень, а в актовому залі новозбудованого корпусу ВПБА відбулася урочиста частина.

Богослужіння відправили митрополит Луцький і Волинський Михаїл, єпископи Тернопільський і Теребовлянський Павло та Володимир-Волинський Матфей, вікарій нашої єпархії, канцлер протоієрей Микола Цап, ректор протоієрей Ігор Швець, викладачі та випускники у священичому сані.

Під час святкового засідання владика Михаїл разом із почесними гостями, до яких долучився єпископ Дніпропетровський і Павлоградський Симеон, вручив дипломи 20-м бакалаврам і 81-му магістру богослів’я.
У ваших серцях могутня зброя – Слово Боже, – звернувся до випускників колишній ректор Волинської тоді ще семінарії кандидат богословських наук Петро Вінцукевич. Він побажав майбутнім пастирям бути такими духівниками, щоб проблеми парафіян стали їхніми особистими. Виступили також інший колишній ректор протоієрей Сергій Мельничук-Мартинюк, єпископи Павло та Симеон, професор Михайло Кучинко, історик-архівіст Володимир Рожко.

Владика Симеон відзначив якість нашої духовної школи, куди їдуть навчання навіть за тисячі кілометрів і де духовно перероджуються. А єпископ Павло, який теж цього дня отримав диплом магістра богослів’я, підкреслив, що тут насамперед навчають бути доброю людиною.

Митрополит Михаїл у своєму слові зазначив: великим є той викладач, у якого студенти досягли більших висот, ніж він сам. Тому владика закликав випускників не полишати навчання, постійно вдосконалювати свої знання, щоб перевершити своїх вчителів. Також високопреосвященний запевнив, що академія й надалі розростатиметься. Зокрема, є намір у майбутньому при ВПБА відкрити науково-дослідний інститут, який вивчатиме Православ’я на Волині.

На завершення промови архієрей вручив ювілейні медалі (20-ліття відродження Волинської духовної семінарії) достойникам, які вагомо спричинилася до розвитку ВПБА. А кожному випускникові було вручено подарунок – збірку «Добрий пастир».

Закінчилася урочистість концертом академічного хору під керівництвом Неоніли Чобич-Швець.

01 червня 2012 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо