Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Первосвятительське слово

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет проповідує під час Літургії в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина Леоніда Максимова

Учора Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, очолюючи Божественну Літургію в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці з нагоди храмового празника, виголосив проповідь. Він, зокрема, сказав таке:

Святий Дух, Особа Триєдиного Бога, – невидимий, проте Його дія стає видимою через людські вчинки. Через благодать Святого Духа в апостолів страх змінився на безстрашність, сила любові набагато зміцніла. Вони були готові йти за Христа аж до смерті. Та й у наші часи, за радянської влади, було чимало священиків, ченців, мирян, які йшли за віру до смертного кінця, зазначив Первоієрарх. Благодать Святого Духа діє й нині, веде до однієї мети – до Всевишнього, до вічного життя. Ця благодать злинає завдяки Самому Богові, а не завдяки Московському Патріархові, як хибно вважає дехто.

Проте людина свідомо відкидає благодать Духа. Це стається тоді, коли вона грішить. Ні духовні титули, ні заслуги ще не є запорукою того, що в людині завжди перебуватиме Святий Дух. Тому ми повинні не просто вірити, а постійно жити за цією вірою, виконуючи заповіді Христові, підкреслив Святійший.

Благодать Духа-Утішителя проявляється не тільки в тому, що допомагає нам очищатися від гріхів, а й дає силу переносити страждання. Тож із Триєдиним Богом ми непереможні, можемо перетерпіти всі злигодні світу цього, сказав Патріарх.

05 червня 2012 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо