Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Прес-конференція Первоієрарха

Прес-конференція Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета в Луцьку під час святкування престольного свята кафедрального собору Святої Трійці. Світлина Леоніда Максимова

4 червня Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у ході візиту на Волинь дав велику прес-конференцію.

Представників засобів масової інформації цікавили стосунки Київського та Московського Патріархатів та з іншими конфесіями, ставлення нашої Церкви до політичної ситуації в країні, євроінтеграції, мовного питання, збагачення духовенства, написання дуже незвичайних ікон, духовні проблеми українців.

Протягом сорока хвилин Його Святість дав чіткі відповіді на ці запитання. Зокрема зазначив, що раніше стосунки з УПЦ МП були напружені, однак тепер покращуються. Із боку глави держави вже проявляється рівність до всіх конфесій. Первоієрарх підкреслив, що нині у Київському Патріархаті налічується до 15 млн вірних, що свідчить про зростання нашої Церкви. Щодо політичної ситуації Патріарх відповів: «Церква не може втручатися в політичні справи, однак для нас не байдужа наша держава, і доля нашого народу нас турбує, тому ми стоїмо на позиції української державності». На запитання, чи потрібні такого роду телепередачі, як шоу Шустера, владика Філарет відповів: нагальних проблем вони не вирішують, але показують обличчя кожного з учасників. Тому якби не було таких передач, то ніхто б не знав, хто є хто.

А найбільшою духовною проблемою українців Святійший назвав проблему об’єднання в Єдину Помісну Українську Православну Церкву.

05 червня 2012 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо