Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Важливе діло, браття

Патріарх Філарет – у Музеї історії Луцького Хрестовоздвиженського братства XVII–XXI ст. Світлина інформаційної служби єпархії

4 червня під час відвідання нашої єпархії Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет побував у Музеї історії Луцького Хрестовоздвиженського братства XVII–XXI ст. Його створено стараннями нинішніх братчиків у приміщенні колишнього братського монастиря. Це перший в Україні музей братської організації.

З експозицією Його Святість ознайомив голова Братства Андрій Бондарчук. У ній представлено оригінальні церковні предмети з колекції Волинського краєзнавчого музею, стародруки з бібліотеки Луцького братства, документи давніх подвижників Благочестя, метричні книги братського Чеснохресного храму, минуле й сучасне Братства у живописних творах і світлинах та, власне, стіни монастиря, які теж правлять за експонат.

Святійший відзначив, що показ справжньої, неперекрученої історії нашого народу – велика справа, поблагословив труд братчиків і щиро подякував А. Бондарчуку.

05 червня 2012 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо