Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Благословляючи навчання

31 серпня 2012 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, окроплюючи освяченою водою, благословляє початок навчального року в Східноєвропейському національному університеті ім. Лесі Українки. Світлина Ігоря Сацика
З нагоди нового навчального року та Дня знань митрополит Луцький і Волинський Михаїл із священнослужителями кафедрального собору Святої Трійці 30 серпня очолив молитву в Луцькому національному технічному університеті, а 31 серпня – взяв участь у заходах Східноєвропейського (донедавна Волинського) національного університету імені Лесі Українки. Тут до богослужіння долучилися капелани цього навчального закладу протоієреї Михайло Бучак і Віктор Михалевич. Архіпастир побажав студентам вчитися не тільки для себе, а й для прославлення Бога, для блага України.

Цього ж дня владика Михаїл поблагословив на успішне навчання й студентів Волинського інституту економіки та менеджменту. Окрім отців із собору в цьому виші із архієреєм співслужив капелан ВІЕМу священик Богдан Репіньовський.

Подібні відправи й заходи відбулися по всій єпархії, духовенство зверталося з напутніми словами до учнів і студентів, вчителів, викладачів. Зокрема, 1 вересня нововолинський декан протоієрей Стефан Фульмес взяв участь у святкуванні першого дзвоника в місцевому ліцеї-інтернаті. Душпастир закликав вихованців проводити своє життя в благочесті та чистоті. По завершенні декан подарував директорові закладу Володимирові Гутчинському ікону Почаївської Богородиці.
07 вересня 2012 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо