Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

З Україною в серці

23 серпня 2012 р. з нагоди Дня Прапора митрополит Луцький і Волинський Михаїл у кафедральному соборі Святої Трійці й освятив прапори – єпархіальні, державний і Євросоюзу, які після цього замайоріли на соборному майдані, перед духовною консисторією. Світлина інформаційної служби єпархії
23 серпня з нагоди Дня Прапора митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив молебень у кафедральному соборі Святої Трійці й освятив прапори – єпархіальні, державний і Євросоюзу, які після цього замайоріли на соборному майдані, перед духовною консисторією. У відправі та урочистом піднесенні цих, як сказав владика, символів перемоги ідеї, взяли участь канцлер протоієрей Микола Цап, декан собору протоієрей Микола Нецькар, інше духовенство, викладачі й студенти Волинської православної богословської академії, співробітники управління єпархії.

24 серпня, на День Незалежності України, урочисті Богослужіння відбулись по всій єпархії. Помолившись у головному храмі за Батьківщину, високопреосвященний у своєму слові підкреслив, що це свято великої Божої благодаті та милості, адже Господь дарував нам свою країну. Але незалежність – не щось назавжди стале: вона дарується, але згодом може й забратися, якщо ми її не поважаємо й не бережемо, зазначив архієрей. Це не слово, а праця, любов, терпіння, шанування рідного краю та України.

А настоятель парафії Святої Трійці в Маневичах священик Михайло Мельничук цього дня разом із керівником громадської організації «Агенція розвитку Маневиччини» Іваном Зайчуком організував чудову акцію. Після молебню в храмі, який очолив декан протоієрей Андрій Закидальський, на церковному подвір’ї було розгорнуто державний прапор розміром 5х15 м, із яким ініціатори спільно з парафіянами, молоддю з навколишніх сіл рушили центральними вулицями. Тримаючи жовто-блакитний стяг, протягом дня вони ставали учасниками різноманітних заходів, що проводились у селищі.

Також цього дня за підсумками конкурсу на найкращу вишиванку о. Михайло був удостоєний звання «Найповажніший учасник свята».
24 серпня 2012 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо