Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Чи один раз живемо?

11 жовтня 2012 р. Клірик собору Різдва Христового у Володимирі протоієрей Ігор Бігун – на публічному диспуті «Реінкарнація в Християнстві: за і проти», що відбувся в місцевому медико-технічному коледжі. Світлина з архіву священика
Клірик собору Різдва Христового у Володимирі протоієрей Ігор Бігун взяв участь у публічному диспуті на тему «Реінкарнація в Християнстві: за і проти», що відбувся в місцевому медико-технічному коледжі. Захід такого формату і спрямування в райцентрі відбувся вперше.Серед учасників дискусії – представники різних християнських конфесій, викладачі, студенти.

Кожен з учасників мав змогу висловитися. Ішлося, наприклад, про те, що Церква на найвищому рівні обговорювала це питання й винесла рішення. Однак о. Ігор зазначив: на П’ятому Вселенському соборі насправді розглядалось не вчення про переселення душ (бо щодо нього думка у Християнстві завжди була негативна), а ідея існування душі до зачаття (і цю ідею після дискусій було відкинуто). Євангеліє дарує людині свободу, а вчення про реінкарнацію представляє рабом карми, самого ж Бога «позбавляє любові», підкреслив він. Учення про реінкарнацію несе велику небезпеку, бо той, хто повірить у перевтілення, вважатиме, наче спокутує свої гріхи у наступному житті, втілившись у когось іншого. Під ідеєю перевтілення ховають думку, що пекла нібито не існує, а значить можна робити все, що хочеш, а це суперечить Слову Божому, підсумував душпастир.

Аргументи з боку традиційних християнських Церков стали більш переконливими для слухачів. Та найбільш переконливим аргументом, можливо, були не стільки докази, наведені зі Священного Писання (не всі студенти добре могли орієнтуватись у Біблії), скільки сама позиція єдності різних конфесій – православних, греко-католиків та протестантів – у відстоюванні християнського віровчення щодо цього питання.
12 листопада 2012 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо