Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Чи один раз живемо?

11 жовтня 2012 р. Клірик собору Різдва Христового у Володимирі протоієрей Ігор Бігун – на публічному диспуті «Реінкарнація в Християнстві: за і проти», що відбувся в місцевому медико-технічному коледжі. Світлина з архіву священика
Клірик собору Різдва Христового у Володимирі протоієрей Ігор Бігун взяв участь у публічному диспуті на тему «Реінкарнація в Християнстві: за і проти», що відбувся в місцевому медико-технічному коледжі. Захід такого формату і спрямування в райцентрі відбувся вперше.Серед учасників дискусії – представники різних християнських конфесій, викладачі, студенти.

Кожен з учасників мав змогу висловитися. Ішлося, наприклад, про те, що Церква на найвищому рівні обговорювала це питання й винесла рішення. Однак о. Ігор зазначив: на П’ятому Вселенському соборі насправді розглядалось не вчення про переселення душ (бо щодо нього думка у Християнстві завжди була негативна), а ідея існування душі до зачаття (і цю ідею після дискусій було відкинуто). Євангеліє дарує людині свободу, а вчення про реінкарнацію представляє рабом карми, самого ж Бога «позбавляє любові», підкреслив він. Учення про реінкарнацію несе велику небезпеку, бо той, хто повірить у перевтілення, вважатиме, наче спокутує свої гріхи у наступному житті, втілившись у когось іншого. Під ідеєю перевтілення ховають думку, що пекла нібито не існує, а значить можна робити все, що хочеш, а це суперечить Слову Божому, підсумував душпастир.

Аргументи з боку традиційних християнських Церков стали більш переконливими для слухачів. Та найбільш переконливим аргументом, можливо, були не стільки докази, наведені зі Священного Писання (не всі студенти добре могли орієнтуватись у Біблії), скільки сама позиція єдності різних конфесій – православних, греко-католиків та протестантів – у відстоюванні християнського віровчення щодо цього питання.
12 листопада 2012 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо