Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Імпульс для праці

XI Всеукраїнський з’їзд православної молоді «Життя православних християн в умовах світової кризи». Світлина з сайта Kda.org.ua

Насельник монастиря Святителя Миколая Чудотворця в с. Жидичин Ківерецького деканату ієромонах Макарій (Дядюсь), викладач Волинської православної богословської академії кандидат філософських наук Ігор Сацик, голова молодіжного православного братства Преподобного Миколи Святоші Руслан Милосердов, братчики, вихованці недільної школи жидичинської обителі взяли участь в XI Всеукраїнському з’їзді православної молоді «Життя православних християн в умовах світової кризи», який проходив 9–10 лютого у Київській православній богословській академії. Зібрання очолив Патріарх Філарет.

На пленарному засіданні йшлося про здобутки та проблеми молодіжного православного руху.

Відтак з’їзд продовжив роботу в чотирьох робочих секціях: «Підміна цінностей і викривлення істини сучасними ЗМІ» (учасник – о. Макарій), «Як зберегти сім’ю в умовах світової кризи» (учасник Руслан Милосердов), «Недільна школа – маяк в морі бездуховності та відчаю» (учасниця Інна Черненко), «Організація роботи молоді в Церкві – запорука успішного розвитку Церкви» (учасник Ігор Сацик).

Найбільший наголос в усіх секціях ставився на активізації молоді у Церкві, збереженні православних традицій та цінностей. Так, у диспуті, до якого долучився о. Макарій, говорилося про спільну працю як духовенства, так і молоді в інформаційному просторі. Важливо не лише мати ідеї, треба вчитися викладати їх у статтях, блогах, інтернет-сторінках, зазначив чернець. Також на секції йшлося про те, як боротися з негативною інформацією у ЗМІ, як навчитися писати тексти тощо. У своїй секції Ігор Сацик наголошував на активнішій співпраці духовенства й молоді, сприянні розвитку молодіжного служіння в Церкві.

12 лютого 2013 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо