Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Відродився й процвітає

23 червня 2013 р. Учасники Богослужіння в храмі Святої Трійці с. Уховецьк Ковельського районного деканату. Світлини з архіву священика Миколи Качмаря

23 червня парафія Святої Трійці с. Уховецьк Ковельського районного деканату в день престольного свята відзначила 190-річчя храму. З цієї нагоди настоятель священик Микола Качмар у співслужінні з іншим духовенством відправив Божественну Літургію. Відбулася хресна хода й освячення спускної ікони Почаївської Божої Матері.

Цей Господній дім збудовано в 1823 році. Його зводили тридцять літ зусиллями парафіян за сприяння поміщика Каєтана Бобровницького. Велична святиня із куполами і дзвонами в усій красі стояла до 1941 року. Під час Другої світової війни ракетою з бронепоїзда було пошкоджено дзвіницю храму. Після війни комуністи перетворили його на колгоспний склад міндобрив. З 1959-го тут діяв шкільний інтернат. У 1970 році церква стала сільським музеєм.

У листопаді 1993-го в Уховецьку було утворено громаду УПЦ Київського Патріархату, першочерговим завданням якої стало відновлення храму і звершення відправ.

Звертаючись до вірян, о. Микола подякував їм за відданість Церкві, а також висловив велике спасибі жертводавцям, котрі подарували на храм Богослужбове Євангеліє, водосвятну чашу, ризи і корогви, нові вікна.

02 липня 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо