Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Цінна книга

2 липня 2013 р. Презентація книги «Луцьке Хрестовоздвиженське братство. Історія та відродження». Світлина Леоніда Максимова

У Волинському краєзнавчому музеї відбулася презентація книги «Луцьке Хрестовоздвиженське братство. Історія та відродження». Вона побачила світ за благословінням Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета в луцькому видавництві «Терен». Автор-упорядник – голова Волинського братства Апостола Андрія Первозваного (Луцького Хрестовоздвиженсього) Андрій Бондарчук – присвятив книгу 20-літтю його відновлення (діяло від 1617 року). В заході взяли участь: канцлер єпархії протоієрей Микола Цап (рецензент книги), заступник начальника управління у справах культури та туризму ОДА Валерій Дмитрук, директор музею Анатолій Силюк, науковці.

Як підкреслив у виступі о. Микола: «В цій книзі не тільки історія Братства, але й описи подій та особистостей, пов’язані з ним. Також декілька статей присвячено Данилові Братковському». Канцлер повідомив про канонізацію цього братчика як мученика (для місцевого шанування), зачитавши витяг із рішення Помісного Собору, який відбувся днями в Києві.

Учені, виступаючи, відзначали вагому наукову базу книги, допомогу іноземних дослідників, повний виклад хроніки подій та багато інших аспектів.

У завершальному слові автор наголосив: цю працю, що являє собою збірник матеріалів різних жанрів, почав укладати одночасно з відродженням братства. Нині готується до друку ще одне видання на цю ж тему його члена, професора Київського національного університету ім. Т. Шевченка Михайла Довбищенка.

Книгу «Луцьке Хрестовоздвиженське братство. Історія та відродження» можна придбати в єпархіальній бібліотеці-книгарні «Ключі».

05 липня 2013 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо