Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Звичний і особливий

Єпархіальний календар

На нашому сайті відкрито доступ до нового розділу «Календар». Зазвичай такою інформацією користувачів православних веб-ресурсів не здивуєш, адже церковні календарі містяться ледь не на кожному з них. Проте є дещо таке, що дозволяє назвати цей невеликий проект унікальним.

Звично бачити докладний перелік свят, угодників Божих, ікон, які Церква вшановує відповідного дня, назви Літургій, читання з Євангелія й Апостола, відомості про піст. Щоправда, уважний читач помітить, що все це для зручності подається без скорочень.

А ось те, що робить календар особливим: дні престольних празників, заснування та освяти храмів, дні висвяти наших архієреїв, священиків і дияконів, дні ангелів і народження духовенства, ченців і черниць, а також найвідоміших мирян. Цікаво, правда? Це вже не просто церковний, а єпархіальний календар.

На сайті його розміщено на всіх сторінках невеликим блоком у верхньому куті справа. При наведенні на нього мишкою з’являються стрілки, сигналізуючи, що це слайдер і його можна погортати вперед-назад на кілька «днів». Натиснувши на образок чи текст під ним або ж на посилання «Увесь календар», користувач потрапить власне на сам розділ – на розгорнуту публікацію цього дня або на сторінку поточного місяця (залежно на що саме натиснуто). Опинившись тут – уже не заблукаєш: знайдеш і потрібний місяць, і бажаний день.

Поки що редакція сайта спостерігає один «суттєвий недолік». Над цим розділом, який лише почали наповнювати, потрібно постійно працювати, додавати інформацію. Інакше він перестане бути унікальним.

24 вересня 2013 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо