Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

У рідних братів

12 грудня 2013 р. Делегація Волинської православної богословської академії в Київському національному університеті ім. Т. Шевченка. Світлина з сайта Vpba.org

Делегація Волинської православної богословської академії (ВПБА) у складі секретаря вченої ради протоієрея Ігоря Скиби, викладача-методиста священика Ярослава Черенюка та студента Романа Кобрія взяла участь у ІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Ґенеза та історичні етапи українського державного та церковного будівництва» в Київському національному університеті ім. Т. Шевченка.

Як повідомляє сайт Vpba.org, захід приурочено до 1150(1)-ї річниці заснування Православ’я в Русі-Україні (з центром митрополії в Києві 862(3) р.). Він відбувся з метою дослідження й систематизації знань про зародження та поширення Християнства на наших давніх землях (Скіфії – Русі – Україні), вплив християнізації за князя київського Оскольда на подальший розвиток вітчизняних державних і церковних інститутів, духовно-історичної спадковості Української Церкви у цивілізаційному вимірі.

Організатори конференції – уповноважений УПЦ (МП) з питань вищої освіти і науки архімандрит Віктор (Бедь), центр українознавства філософського факультету КНУ ім. Т. Шевченка, Ужгородська українська богословська академія ім. Святих Кирила і Мефодія, Карпатський університет ім. Августина Волошина, Міжнародна академія богословських наук.

З вітальним словом до присутніх виступив о. Ігор, а Р. Кобрій виголосив доповідь на тему «Академік М. С. Грушевський про причини та наслідки християнізації України-Русі 988 р.».

19 грудня 2013 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо