Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

БУДЕ НОВИЙ ХРАМ

12 квітня 2007 р.

Під час освячення місця під будівництво луцького храму Благовіщення Пресвятої Богородиці. Світлина Віталія СарапінаНевибаглива капличка Благовіщення Пресвятої Богородиці, що загубилася у скверику посеред бетонного громаддя в одному зі спальних районів Луцька, віднедавна привернула увага багатьох і віруючих, і невіруючих. Тут, у зовсім не намоленому місці, замироточила нова ікона святителя Луки Кримського. Від цього мира сталися зцілення. Тож церковна громада отримала ще один поштовх для спорудження великого храму замість каплиці.

На свято Благовіщення поряд із цією каплицею єпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив місце для його побудови та заклав капсулу. В Богослужінні взяли участь обласний декан протоієрей Іван Семенюк, декан кафедрального собору Святої Трійці протоієрей Володимир Подолець, настоятель Благовіщенської парафії священик Микола Савчук, інші священнослужителі. Серед численних вірян, які зібралися з цієї радісної нагоди, був і голова облдержадміністрації Володимир Бондар.

Виголошуючи проповідь, владика зазначив, що саме в ті хвилини в Єрусалимському храмі Воскресіння Христового злинув благодатний вогонь, який незабаром прибуде й до Луцька. «Вогонь Божої благодаті має завжди горіти в наших душах. Це вогонь Боголюбства і братолюбства, бо всі Господні заповіді зводяться до двох – любити Бога і любити ближнього – підкреслив архієрей. – Пам’ятаймо про це і нехай Господь підтримає прагнення парафіян до якомога швидшого зведення нового храму».

12 квітня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо