Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

З нами Бог

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Світлина Ярослава Близнюка та Олександра Більчука

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл у прямому ефірі радіо «Луцьк» взяв участь у розмові про нинішні події. Ведуча – журналіст Вікторія Олещенко.

Зважаючи на важкі обставини, що склалися в державі, владиці було задано багато важливих питань, які хвилюють суспільство. Зокрема, про молитву, піст, значення виразів «не їсти один одного» та «не шукати ворогів», про ікони, що плачуть, обов’язок священика щодо служби в армії, панічні настрої українців.

На кого треба надіятись? Тільки на Бога, наголосив архіпастир. Щоб Він одних укріпив у вірі, інших – у мудрості прийняття рішень, третіх – заспокоїв. Тому й було вирішено звершувати усім разом посилену молитву о 21.00: промовляти тричі «Отче наш», тричі «Богородице Діво, радуйся», 90-й псалом («Хто живе під охороною Всевишнього»). Хай усі моляться, як уміють, читають Псалтир, молитви, але одночасно.

Людина в основі своїй є носієм добра, але гріховність людська спотворює її сутність, тоді людина коїть погані вчинки. Тому й сказано молитися за ворогів. Коли молишся за них, від них злий дух відходить і немає внутрішнього поштовху робити лихі справи.

Чому ми шукаємо ворогів? Бо себе не бачимо, підкреслив владика. Якщо людина не бачить проблеми в собі, вона її шукає в комусь. Якщо ти знайдеш її в собі, то вирішиш усі питання.

Що стосується служби священнослужителя в армії, то архієрей відповів: благословляє всіх іти захищати Вітчизну – і чоловіків, і жінок, і священиків, у міру можливостей і покликання. Звичайно, священик має бути в армії як капелан (військовий священик).

Церква закликає людей не мати страху, бо з нами Бог, і правда на нашій стороні, зазначив митрополит Михаїл.

24 березня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо