Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

До першої Заступниці

7 травня 2014 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл та єпископ Володимир-Волинський Матфей під час відкриття виставки «Царице миру, молись за нас...» у Музеї волинської ікони. Світлина інформаційної служби єпархії

Вчора митрополит Луцький і Волинський Михаїл та єпископ Володимир-Волинський Матфей взяли участь у відкритті виставки «Царице миру, молись за нас...» у Музеї волинської ікони. Серед ликів Пресвятої Богородиці XVII–XXI століть із колекцій музею представлено й шість Її образів зі збірки митрополита: Волинську, Почаївську, Холмську, Белзьку (Ченстоховську), Вишгородську (Володимирську) та Тростянецьку.

Організатори заходу звернулися до Пречистої Діви Марії, аби хоч трохи привернути людей до світлого в ці трагічні для України часи. У першій частині експонуються святині, починаючи з ХVІІ століття, зібрані під час експедицій храмами Волині. Інша частина представляє ікони ХХ–ХХІ віків, надані місцевими колекціонерами. В цих образах уже застосовано сучасні технології, наприклад, шиття  бісером чи викладення з лози.

Усього ікон більше п’ятдесяти. А починається експозиція із недавно відреставрованого образа Богоматері, який, за припущеннями, перебував у вже не існуючому Туропинському монастирі (Турійський деканат).

У своєму слові високопреосвященний сказав: «Сьогодні, коли всі розмірковують про одну тему – тему напруги в українському суспільстві, ви даєте нам можливість подивитися на життя як таке у своїй основі». Також владика Михаїл підкреслив: «Торкаючись тих духовних скарбів, що в нас є, ікон Божої Матері, можемо сказати, що Волинь воістину під Її покровом, бо найбільше ікон Божої Матері (явлення цих ікон), власне, на Волині».

Учасниками заходу, зокрема, були: представники обласної влади, директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк, директор Музею волинської ікони Тетяна Єлісеєва та інші.

Із вітальним словом звернувся і вікарій єпархії єпископ Матфей.

08 травня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо