Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Отже, можна... (додано відео)

3 червня 2014 р. Представник УПЦ (МП) архімандрит Віктор (Бедь) (перший праворуч) – на міжнародній науково-практичній конференції у Волинській православній богословській академії. Світлина інформаційної служби єпархії

Важлива подія, пов’язана з питанням єднання розділених православних України, сталася в Луцьку. Представник Української Православної Церкви (Московського Патріархату) взяв участь у заході Київського Патріархату. 3 червня архімандрит Віктор (Бедь) став учасником міжнародної науково-практичної конференції «Православна Церква в сучасному суспільстві: проблеми та перспективи», яку провела Волинська православна богословська академія (ВПБА).

Отець Віктор передав вітання від Предстоятеля УПЦ (МП) митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана) на адресу волинської духовної школи.

Також він порушив тему об’єднання православних спільнот в Україні у Єдину Помісну Православну Церкву. Зокрема зазначив: «Це треба зробити для того, щоб Україна була цілісна в першу чергу духовно, а через духовну єдність, щоб вона була цілісною національно». Своє перебування у ВПБА промовець пояснив так: «Добре, що на сьогоднішній день, дякуючи Господу Богу і нашому розумінню, навіть оця зустріч, де і я запрошений на неї, за що я гарно дякую і з радістю відкликнувся, є продовженням того, що ми два роки тому в Ужгороді запросили представників всіх духовних шкіл УПЦ (МП), УПЦ КП, УАПЦ, і як бачите – це пішло тільки на користь. Добре, що потребуємо і відчуваємо необхідність цієї єдності!»

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл щодо цього сказав: «У нас, поряд, є два духовних навчальних заклади Московського Патріархату, і все нам не вдається налагодити якусь співпрацю, хоч ми й пропонуєм. Пропонуєм, щоб наші викладали там, а викладачі цієї семінарії – в нас... Ось такі пом’якшуючі моменти для поєднання двох Православних Церков, навчальних закладів. Я не кажу про Євхаристію як вершину поєднання Церкви, а хоча б на рівні порозуміння і розмов, як співгромадяни». Тож владика щиро подякував представнику цієї конфесії за дружній візит.

Треба зазначити, що православним Волині справді не вдається налагодити діалог і співпрацю. Не можна сказати, що причина цьому в небажанні духовенства Київського Патріархату. Бо неодноразові пропозиції з нашої сторони наштовхуються на холодне ігнорування представників УПЦ (МП) – як від митрополита Нифонта, так і єпископа Володимира. Єднання ж все одно розпочинається. Але сумно та прикро, що не насамперед між волинянами.

Архімандрит Віктор (Бедь) є ректором Ужгородської української богословської академії імені Святих Кирила і Мефодія, Карпатського університету імені Августина Волошина, президентом Міжнародної академії богословських наук, уповноваженим УПЦ (МП) з питань освіти і науки. Він доктор богословських наук, доктор юридичних наук, професор, академік.

06 червня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо