Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Похорон героя

31 липня 2014 р., Луцьк. Похорон Сергія Шостака – бійця добровольчого батальйону «Айдар», загиблого в зоні АТО. Світлина Леоніда Максимова

Учора в кафедральному соборі Святої Трійці відправили чин похорону Сергія Шостака – бійця добровольчого батальйону «Айдар», загиблого в зоні АТО.

Панахиду очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл, з ним служив декан протоієрей Микола Нецькар та інше духовенство. У надгробному слові високопреосвященний, зокрема, сказав: Суспільство багато і справедливо дорікає нашій міліції, але не всі міліціонери однакові. Крім того, за великим рахунком, не важливо, як людина жила, а важливо, як померла. Слуга Божий Сергій помер у любові – до Батьківщини, до її громадян, до ближніх. Тож молімося, щоб Господь прийняв його в Свої небесні оселі.

Потому на Театральному майдані відбулося громадське прощання з героєм. Його поховали на алеї слави міського кладовища поблизу с. Гаразджа.

Сергій Шостак лучанин, народився 28 червня 1972 року, закінчив школу № 3. Був працівником міліції, очолював відділення оперативного взводу спецпідрозділу «Беркут». Брав участь у бойових діях в Косово у складі миротворчого контингенту. У наші дні пройшов Майдан як революціонер, а згодом пішов добровольцем на Схід у батальйон «Айдар». Загинув 27 липня разом із побратимами.

Прощалися з героєм священнослужителі собору, міський голова Микола Романюк, рідні та близькі, колишні співробітники, громадськість.

01 серпня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо