Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

І герої, і праведники

11 вересня 2014 р. Похорон бійців добровольчого батальйону «Айдар» в кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії

Учора в кафедральному соборі Святої Трійці відправили чин похорону Олега Вишневського й Андрія Атаманчука – бійців добровольчого батальйону «Айдар», які загинули в зоні АТО.

Богослужіння очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. З ним служили настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці в с. Маяки (Княгинінок) Луцького районного деканату протоієрей Михайло Бучак, який опікується волинянами з цього батальйону, та інше духовенство.

«Ми говорили колись 9 Травня на парадах: „Вони віддали життя своє за нас“. Ми тепер маємо своїх українських героїв, до яких така ж шана. Вони віддали своє життя за незалежність України, вони віддали своє життя за нас», – зауважив високопреосвященний. Згадуючи слова зі Священного Писання про найвищу любов – покласти душу свою за друзів своїх, – архієрей сказав: «Там, на цвинтарі, це будуть могили героїв і праведників. Бо праведник життя своє віддає за ближніх своїх». На думку владики, «вони вже в Царстві Небесному, а нам ще з вами його треба заслужити – ще треба перестраждати, щоб попасти в Царство Небесне. Вони його своїм життям вже заслужили, бо віддали його за друзів своїх, за ближніх своїх».

Після відправи відбулося громадське прощання із героями на Театральному майдані. Їх прийшли провести в останню путь: міський голова Микола Романюк, рідні й близькі, бойові побратими та громадськість. Поховали полеглих на алеї слави міського кладовища поблизу с. Гаразджа.

Олег Вишневський – 36-річний лучанин. Сиротою залишився п’ятилітній син. Андрій Атаманчук – 35-ти років. Без батька залишилися двоє малолітніх дітей.

12 вересня 2014 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо