Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Буде відновлено

Кафедральний собор Святої Трійці у Луцьку. Світлина з сайта Volynpost.com

Надія Мироненко, інженер із технагляду за спорудами, що перебувають у власності та користуванні єпархії, на прохання інтернет-видання Volynpost.com розповіла про хід реставрації кафедрального собору Святої Трійці. 8 жовтня опубліковано статтю «У центрі Луцька ремонтують собор».

Приводити до ладу дзвіницю та головний фасад пам’ятки архітектури національного значення розпочали в травні цього року, повідомила п. Надія. Реставрація усієї будівлі триватиме кілька років, вона ведеться повільно, скрупульозно, з великими трудозатратами, тому що це відновлення всіх конструктивних елементів – пілястрів, карнизів тощо. Роботу почали за дозволом, який видала Державна архітектурно-будівельна інспекція України.

Держава стала ініціатором і обіцяла профінансувати реставрацію. Згідно з актом технічного стану, приміщення обстежили працівники науково-дослідного інституту «Укрзахідпроектреставрація» і прийшли до висновку, що його треба реставрувати. Однак у зв’язку з подіями в країні православна громада змушена проводити роботу самостійно, без залучення фінансової підтримки з бюджету.

13 жовтня 2014 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо