Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Вшановуючи героїв

14 жовтня 2014 р. На Театральному майдані Луцька. Світлина інформаційної служби єпархії

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл взяв участь в обласному центрі у заходах до Покрови Пресвятої Богородиці, річниці створення УПА, Дня українського козацтва та нового свята – Дня захисника України.

На Замковій площі біля пам’ятного знака жертвам політичних репресій перед початком «Ходи героїв» високопреосвященний разом із міським духовенством відслужив заупокійну літію. Після цього разом з учасниками ходи взяв участь у посвяті вихованців Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою на Театральному майдані. А на Меморіалі вічної слави митрополит на могилі загиблого майданівця Василя Мойсея відправив літію по всіх героях України, які життя своє поклали за неї.

Тут владика виголосив слово, у якому зазначив: через  події останнього часу ми краще знаємо, хто для нас друг, а хто ворог. Але ворог це не лише той, який зі зброєю нападає на Україну, а й той, що не любить її. Перемагати ми його будемо не ненавистю, а любов’ю. Як приклад поставив загиблих українських воїнів, які, маючи любов у серці, «душу поклали за друзів своїх». Наостанок владика закликав усіх до внутрішньої зміни, яка й дасть мирне небо над головою.

16 жовтня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо