Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Роковини дисидента

8 листопада 2014 р. Священик Ярослав Черенюк із мирянами – після панахиди по Дмитрові Іващенку. Світлина з архіву Лариси Обухович

Настоятель парафії Воскресіння Христового в Луцьку священик Ярослав Черенюк відслужив панахиду по Дмитру Іващенкові з нагоди 95-річчя від дня народження.

Богослужіння організувала викладач Волинської православної богословської академії Лариса Обухович. Воно відбулося на міському кладовищі поблизу с. Гаразджа. У проповіді душпастир згадав про діяльність цього дисидента, який на початку 90-х був викладачем тоді ще духовної семінарії, закликав присутніх молитися за спасіння його душі.

Уродженець Полтавщини Дмитро Іващенко мав складне і непересічне життя. Йому пощасливилось вижити у Голодомор, пережити війну і, не зважаючи ні на що, залишити у собі вогник воскресіння української культури й нації. Відслуживши в армії, переїхав жити на Волинь, яку полюбив «дужче іншої землі». Звинувачений в «українському буржуазному націоналізмі» та продажу забороненої літератури, цей викладач Луцького педінституту був засланий на два роки в концтабори. Повернутися до рідного міста йому не дозволили, тож учителював у селах Полісся.

11 листопада 2014 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо