Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ДО ДНЯ МАТЕРІ
(оновлено 18 травня)

14 травня 2007 р.

До Дня матері«Усе, що в світі істинно святе, то мамині невтомні руки». Під такою назвою вчора в луцькому народному домі «Просвіта» відбувся урочистий захід з нагоди Дня матері та Міжнародного дня сім’ї. У ньому взяв участь єпископ Луцький і Волинський Михаїл, представники інших християнських конфесій. «Пресвята Марія, Мати Сина Божого, хай оберігає затишок українських родин», – побажав владика, вітаючи багатодітних матерів, усіх учасників свята. Після цього на його пропозицію очільники релігійних організацій і увесь зал прочитали молитву «Богородице Діво, радуйся».

День матері належно відзначали й інші православні спільноти нашого краю. Зокрема, цього дня в актовій залі чоловічого монастиря Святителя Миколая Чудотворця, що в с. Жидичин Ківерцівського району, місцеві матері приймали оригінальні вітання маленьких вихованців недільної школи та молоді з православного молодіжного братства Преподобного Миколи Святоші, князя Луцького. Про це повідомив братський сайт pramol.rel.org.ua. Насамкінець ченці відправили подячний молебень і всі присутні жінки одержали в подарунок акафісти Пресвятій Богородиці, Яка є найкращим прикладом материнства.

Тепло вітали жінок і в с. Нові Червища Камінь-Каширського деканату. Настоятель місцевої парафії Різдва святого Йоана Хрестителя священик Олександр Лосєв організував святковий концерт у місцевому клубі, де виступив сімейним ансамблем. До речі, напередодні ця священича сім’я взяла участь у такому ж заході під назвою «Співай, родино!» на сцені районного будинку культури.

«Ой маю я три матері та всі три хороші». Такою була назва святкового дійства, що відбувся у луцькому Хрестовоздвиженському храмі. Перша матір – Церква, друга – Батьківщина, третя – мама, яка народила і виростила. Близько тридцяти дітей – вихованців недільної школи, навчання у якій веде настоятель парафії священик Василь Клочак, виконували вірші, пісні (керівник дитячого хору Юлія Стасюк) про Богородицю, Україну, рідну матінку, чим неабияк розчулили присутніх мам і бабусь, усіх парафіян. А на церковному подвір’ї був накритий малечі солодкий стіл. Так і прищеплюється справжня християнська любов у дитячі сердечка!

Кілька днів по тому, 17 травня в залі засідань Маневицької районної ради і райдержадміністрації відбулись урочисті збори з нагоди Свята матері і сім’ї, на яких ушанували родини, що є прикладом доброго сімейного життя, виховання дітей. Настоятель храму Святої Трійці в Маневичах священик Михайло Мельничук у виступі зазначив: «Господь через жінку продовжує людський рід на землі. Інститут сім’ї встановив також Він, створивши людей чоловіком та жінкою. Оскільки влада земна також установлена від Бога, то вона повинна захищати материнство і дбати про сім’ю». Також о. Михайло побажав усім Божого благословіння, аби добре виховати своїх дітей – справжніми християнами, хорошими людьми і свідомими господарями на своїй землі.

18 травня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо