Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Біля онкодиспансеру й хоспісу

8 грудня 2014 р. Біля обласного онкодиспансеру. Світлина інформаційної служби єпархії

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл відправив чин заснування храму й поставлення хреста на території обласного онкологічного диспансеру (вул. Тимірязєва, 1). Нову церкву будуватимуть на честь великомученика і цілителя Пантелеймона. Тут молитимуться не лише медперсонал і пацієнти цього закладу, але й сусідньої обласної лікарні «Хоспіс».

У богослужінні, зокрема, взяли участь міський декан протоієрей Михайло Онищук, капелан і настоятель парафії священик Ігор Яцюра, головні лікарі Орест Андрусенко й Володимир Бачинський.

Говорячи у проповіді про початок спорудження нової святині, владика нагадав слова із Псалтиря: «Камінь, що занедбали будівничі, став в основу (наріжним каменем). Від Господа це сталося, і дивне воно в очах наших» (Пс. 117:22–23). Те, що вчора здавалося неактуальним чи непотрібним, сьогодні є очевидною необхідністю та стає історичним фактом. Проте воно може бути дивне лише в наших очах, а не для Божого провидіння.

Бо ж, за словами високопреосвященного, храм будується для життя людини, для її блага і користі. Чим більше буде Божих домів, тим більше Господь чутиме людину і благословлятиме.

Архіпастир також зазначив, що душу не можна обмежувати у спілкуванні зі Всевишнім. І молитися, звичайно, треба не тільки тоді, коли важко захворів або зіткнувся з іншими серйозними проблемами. «Краще молитися, коли ти здоровий, коли ти повен сил, енергії, планів і приходиш до храму просити: „Господи, не попусти тяжким випробуванням...“ Бігаєш – і в дев’яносто років ще не задихаєшся. Бо ж можна й у двадцять вже задишку мати», – підкреслив митрополит.

Духовенство нашої Церкви не один рік опікується цими закладами. У хоспісі, наприклад, діє каплиця, богослужіння з якої мають можливість слухати навіть важкохворі у палатах. А храм біля онкодиспансеру не тільки благотворно впливатиме на лікарів і пацієнтів. Пожвавиться духовне життя всього мікрорайону.

10 грудня 2014 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо