Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Готуємось до Великого посту: архієрей радить, як його провести

10 лютого 2015 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Кадр із відео єпархіальної телестудії «Собор»

10 лютого митрополит Луцький і Волинський Михаїл дав інтерв’ю обласному державному телебаченню, як правильно треба поститись.

Церква передбачила три підготовчих тижні до Великого посту, тож зараз час налаштовуватись на його проведення. Передусім, наголошує архієрей, обмеженням у їжі піст не вичерпується, це тільки його складник. Поститися це значить обмежувати себе і в діях, що можуть призвести до гріха (у кожного вони свої). Слід також більше молитись у цей період. Високопреосвященний загострює увагу, що піст повинен бути таємним, не на показ.

Важлива складова Великого посту – частіше читання духовної літератури, зокрема Святого Письма. Є давній побожний звичай читати в цей час удома Псалтир. А в деяких монастирях та Волинській православній богословській академії цю частину Біблії читають Великим постом цілодобово. Це читання Невсипущого Псалтиря перемежовують молитвами за здоров’я та за упокій наших рідних і близьких. Тож у духовній школі чекають записок із іменами, нагадує митрополит.

Великий піст цього року починається 23 лютого, в понеділок. Великдень – 12 квітня.

10 лютого 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо