Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Окрім пасхальної тематики...

Квітневе число «Волинських єпархіальних відомостей» містить чимало цікавих публікацій.

Останнім часом у зв’язку з воєнними подіями значно зросла кількість прихильників Київського Патріархату. Проте чимало людей і надалі вагається. Для тих, хто все ще сумнівається в благодатності УПЦ КП, протоієрей Юрій Здебський написав невеличку статтю з промовистою назвою – «Прийди і подивись». Вона завершується не менш промовистими словами: «Чекаємо на вас, дорогі наші єдиновірні й однокровні».

Читачка, яка донедавна відвідувала одну з протестантських громад, а тепер навернулася в Православ’я, запитує редакцію: чи можна їй, як і раніше, спілкуватися з Богом своїми словами, чи тільки тими, що записано в молитовниках? На це запитання, що хвилює багатьох, відповідає кандидат богословських наук священик Андрій Хромяк у матеріалі «Молися серцем».

Завідувач Музею волинської ікони Тетяна Єлісєєва у рубриці «Волинські ікони» розповідає про образ «Благовіщення» із церкви Успіння Пресвятої Богородиці с. Баїв Луцького районного благочиння. Це твір з майстерні славнозвісного Йова (Кондзелевича), зразок того, якого високого рівня досягла волинська школа сакрального малярства на переломі XVII–XVIII ст.

«Хай ліва рука не знає...» – це заголовок статті Віталія Клімчука. Продовження цих слів пам’ятаємо: «що робить права». Це заповідь безкорисливого подаяння. Але є чимало жертводавців, які благодіють «на публіку», перед телекамерами, особливо під вибори. Для них та й для всіх інших корисно буде прочитати цю публікацію у рубриці «Точка зору».

Багатьом священикам, особливо молодим, важко утвердитися в очах парафіян, тим більше на селі. Деякі парафіяни не сприймають молодих панотців, а тим часом потребують від них, насамперед старших, підтримки. Бо «У кожного своя місія» – пише священик Олег Куліш.

Матеріали Петра Вінцукевича завжди викликають неабиякий інтерес у читачів, передусім інтелектуальною наповненістю. Так і цього разу, в статті «Доля атеїзму», поважний автор багато що розставляє на свої місця.

Номер містить чимало й інших матеріалів, що зацікавить вас.

14 квітня 2015 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо