Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Паломницький центр «Україна» відкрив новий маршрут

23 травня 2015 р. На Вавелі у Кракові

15–16 та 22–23 травня відбулись поїздки до християнських святинь Польщі. Зокрема, прочани з Волині вперше відвідали реліквії Ченстохови та Кракова.

Паломники помолились у монастирі «Ясна Гора» перед Ченстоховською (Белзькою) іконою Пресвятої Богородиці. Навколішки разом із християнами з різних країн, окрім приватних молитов, підносили прохання за мир в Україні, за здоров’я живих і за упокоєння загиблих наших воїнів.

Ченстоховська ікона була одна із чотирьох найбільш шанованих у Київській Русі. Її ще називають Белзькою, бо прославилася як чудотворна у місті Белз. Але з ХІ століття святиня перебуває в Польщі. За темний лик її ще називають «Чорною Мадонною». 1655 року Діва Марія захистила монастир від навали шведів. Образ розмістили у верхній частині вівтаря. Щоранку о 6-й з образа урочисто піднімають завісу і починають правити Служби. Ікона – велика святиня, як для католиків, так і для православних.

Цей образ Божої Матері – найбільше місце прощі в Польщі. Перед центральною брамою – прапори різних держав, є й прапор України. Відстань від Луцька до ченстоховської базиліки – 700 кілометрів.

У вихідні храм, датований ХІV століттям, відчинений цілодобово. Прочани навколо образа проходять на колінах, просячи заступництва Богородиці.

Відвідали волиняни й джерело Великомучениці Варвари, звідки витікає цілюща вода. Його виявили 1430 року. Попереду – однойменний костел ХVІІ століття, поруч – лікарня, теж названа іменем святої Варвари. До речі, традиція називати лікарні на честь святих – досить поширена в Польщі. Багата на срібло, вода допомагає при різних травмах. Її склад подібний до води в почаївському джерелі Стопи Божої Матері.

Богомільці побували і в багатьох інших культово-туристичних місцях.

27 травня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо