Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

У храмах єпархії відзначили свято апостолів Петра і Павла

12 липня 2015 р. В храмі Великомучениці Катерини жіночого монастиря Святителя Василія Великого у Луцьку. Світлина інформаційної служби єпархії

Божественну Літургію 12 липня у церкві Великомучениці Катерини, що в жіночому монастирі Василія Великого обласного центру, очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

На завершення Відправи архіпастир виголосив проповідь про суть апостольського подвигу первоверховних перед Богом, коротко зупинившись на їхньому житії. Високопреосвященний зазначив, що первоверховні – це означає не їхню субординацію, а прославлення людьми за їх труди на землі. Наголосив і на тому, що, незважаючи на різні гріховні вчинки і спосіб життя, апостоли Петро й Павло удостоїлись прославлення на небесах за здійснення того, що їм доручив Господь. А тому владика побажав кожному мати таку тверду віру, як в апостола Петра, та бути таким же працелюбним, як апостол Павло.

Із митрополитом служили декан храму Всіх святих землі Волинської ВПБА ієромонах Іларіон (Зборовський) та клірик монастирського храму священик Роман Вонсіцький. Після Богослужіння владика привітав о. Іларіона із 30-річчям та побажав і надалі плідно трудитись на пастирській ниві. За Літургією архієрей нагородив його правом носіння набедреника.

12 липня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо