Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Найбільший прапор області освячено в Жидичині

23 серпня 2015 р. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл на місці встановлення найбільшого прапора Волині у с. Жидичин Ківерецького деканату. Світлина інформаційної служби єпархії

З ініціативи митрополита Луцького і Волинського Михаїла державний стяг розміром 3х6 метрів постійно майорітиме на флагштоці над дорогою Е85 поблизу чоловічого монастиря святителя Миколая Чудотворця.

Чин освячення у с. Жидичин Ківерецького деканату владика очолив 23 серпня, в День Державного Прапора України. У слові, згадавши про хрест Господній як духовний орієнтир, архієрей зазначив що Церква благословляє та освячує й інші символи, щоб люди збиралися під ними й відстоювали свої національні ідеали і цінності.

Владика відзначив внесок жидичинських ченців у духовно-патріотичне виховання пастви, які, зокрема, підтримували учасників Майдану, українських воїнів, які раніше освятили багато малих українських прапорів.

Розмістити тут великий прапор України спало на думку архієреєві тому, що жидичинський монастир з давніх-давен був місцем паломництва для українських правителів. Як свідчить літопис, сюди приїздив молитися князь Данило Галицький. Тож великий стяг, встановлений над міжнародним шляхом, біля храму з хрестом, нагадуватиме всім, що це земля великої, славної української держави.

Також архіпастир подякував жертводавцям, які посприяли у виготовленні та встановленні прапора: Юрію Ольховому, Леонтію Іванішину, сім’ям Пундорів, Яцюр.

У богослужінні та урочистому заході взяли участь: декан монастирів єпархії та намісник жидичинського чоловічого монастиря ігумен Константин (Марченко) з братією, настоятель місцевої парафії святого Микола Чудотворця священик Роман Вонсіцький, голова ОДА Володимир Гунчик, сільський голова Олег Данкевич, благодійники та громадськість.

Раніше цього ж дня митрополит Михаїл взяв участь в урочистому піднятті  державного прапора біля облради. До речі, цьогоріч на головному флагштоці області було піднесено стяг, під яким бійці волинської 51-ї ОМБр  захищали східні кордони нашої держави.

В обідню пору владика долучився до урочистостей з нагоди 930-річчя Луцька на Театральному майдані обласного центру.

24 серпня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо