Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

У єпархії відбулися заупокійні богослужіння за спочилих волинських журналістів (оновлено)

16 вересня 2015 р. Заупокійна літія в луцькому кафедральному соборі Святої Трійці. Світлина інформаційної служби єпархії

Поминальні молитви з нагоди дня пам’яті Георгія Гонгадзе і всіх загиблих працівників мас-медіа відправили зокрема в Луцьку та Ковелі.

У кафедральному соборі Святої Трійці літію служив протоієрей Віталій Собко, голова інформаційно-видавничого центру єпархії (співав соборний хор «Богоспів», регент – протоієрей Юрій Хлопецький). У проповіді о. Віталій нагадав євангельські слова Спасителя, сказані апостолам під час Таємної вечері: «Якщо світ вас ненавидить, знайте, що Мене перше, ніж вас, зненавидів. Якби ви були від світу, то світ любив би своє; а оскільки ви не від світу, але Я обрав вас від світу, тому ненавидить вас світ» (Ін. 15:18–19). За словами священика, журналісти, які висвітлюють суспільні процеси добросовісно, аж до самопожертви, – теж, можна сказати, не від світу цього. Бо коли вони від світу – їм не загрожують сильні цього світу, гріховні вчинки яких викривають служителі слова. Такі працівники є прикладом для православних християн, адже виконують важливу місію для української спільноти, ставлячи громадське над особистим.

Як зазначив сайт Волинської православної богословської академії Vpba.org, помічник інспектора цього вишу священик Артем Кованський зі студентами провів заупокійну молитву на Театральному майдані обласного центру, біля стели Героїв «Небесної сотні». Душпастир закликав не тільки в цей день згадувати справжніх журналістів, про них не потрібно забувати ніколи. Адже вони – яскравий приклад жертовної любові до своєї країни та народу.

Цьогоріч Волинська обласна організація Національної спілки журналістів України рекомендувала своїм осередкам у містах і районах провести акції у ширшому форматі та побажала молитовно вшанувати пам’ять не лише Георгія Гонгадзе, а й тих колег, які загинули під час Революції гідності та в зоні військових дій на Сході країни. Тож панахида відбулася у ковельському соборі Благовіщення Пресвятої Богородиці, повідомив інформаційній службі єпархії представник газети «Вісті Ковельщини» Анатолій Семенюк. Богослужіння правили настоятель протоієрей Василь Мичко та клірик парафії протоієрей Ігор Циб.

16 вересня виповнилися 15-ті роковини зникнення журналіста Георгія Гонгадзе, засновника та першого головного редактора інтернет-газети «Українська правда».

18 вересня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо