Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Владика Михаїл духовно підтримав парафію в Охнівці

9 жовтня 2015 р. Молебень в каплиці біля церкви Апостола Йоана Богослова с. Охнівка Володимирського районного деканату. Світлина інформаційної служби єпархії

Митрополит Луцький і Волинський помолився разом із громадою Апостола Йоана Богослова с. Охнівка Володимирського районного деканату, яка має намір об’єднатися із парафією УПЦ (МП) в Київському Патріархаті.

Разом із деканом протоієреєм Євгеном Шевчуком, настоятелем парафії священиком Борисом Наумчуком архієрей відслужив молебень, заохотивши охнівчан наполегливо йти до цілі – гуртування в одній Христовій спільноті.

Раніше єпархіальні ЗМІ оповідали новітню історію села. Капсулу під будівництво храму закладав владика Михаїл. Коли був готовий зруб, будівництво призупинилося за браком грошей. Тоді допомогти погодився місцевий аграрій, але за умови переходу храму до Московського Патріархату. Люди погодилися, бо іншого виходу не бачили.

Так би й належала церква до МП, якби не одна подія, що виявила єство настоятеля. Священик під час Сповіді назвав двох снайперів, які повернулися з АТО, назвав великими грішниками, бо вони вбивали людей. Це збурило молодь. Вони із хати в хату ходили та опитували людей щодо об’єднання в громаду УПЦ КП. Зі 181 охнівчанина лише 19 висловилися за те, щоб бути парафіянами МП.

Але поки бажаної єдності нема, парафія Київського Патріархату збирається на загальну молитву в капличці біля церкви. Власне, це дерев’яна прибудова до стіни клубу, від якого залишилися тільки стіни й дах.

10 жовтня 2015 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо