Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

Волинське духовенство і миряни на Покрову відзначили День захисника України (оновлено, додано фотосесію)

14 жовтня 2015 р. Урочиста посвята учнів Волинського обласного ліцею. Світлина інформаційної служби єпархії

14 жовтня відбулися Богослужіння на честь великого богородичного свята, а також уперше – з нагоди Дня захисника України. Митрополит Луцький і Волинський Михаїл служив Божественну Літургію в кафедральному соборі Святої Трійці з молитвою за нашу Батьківщину.

Владика у проповіді наголосив, що ми цього дня вшановуємо Пресвяту Богородицю як Заступницю роду християнського. «Але сьогодні також вшановуємо воїнів, які захищають нашу Україну, ми віддаємо їх життя під покров Божої Матері». Тому, за словами архієрея, маємо бути в храмі, шанувати живих і пам'ятати, хто віддав свої життя за нас.

Насамкінець він подякував за мир і захист нашої Вітчизни всім солдатам та їхнім родинам, які були на Богослужінні. В соборі також молилися голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, голова Волинської облради Валентин Вітер, луцький міський голова Микола Романюк.

На Театральному майдані Луцька цього дня правлячий архієрей взяв участь в урочистій посвяті учнів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Він звернувся до вихованців із повчальним словом – бути схожими на козаків, які захищали свою землю зі словами: «За неньку Україну, за віру Православну!»

Також митрополит побував на кладовищі Луцька, що біля с. Гаразджа. На Алеї почесних поховань відбулось освячення пам'ятників лучанам, які загинули в зоні АТО, відслужено панахиду.

Напередодні, 13 жовтня, в Ковелі біля пам’ятного знака «Борцям за волю України» духовенство Ковельського міського деканату відслужило панахиду та взяло участь у мітингу-реквіємі, присвяченому всім, хто в різні роки відстоював незалежність української держави.

У Володимирі-Волинському 13 жовтня клірик собору Великомученика Юрія Переможця протоієрей Андрій Шевчук в НВК «ЗОШ І–ІІІ ст. № 3 – ліцей» освятив меморіальні дошки військовослужбовцям Дмитрові Колєсніку та Вікторові Хмелецькому, які загинули в зоні АТО.

Тоді ж луцький районний декан протоієрей Володимир Присяжнюк помолився за військовозобов’язаних та резервістів підрозділів територіальної оборони райoну, які склали військову присягу на вірність українському народові. В урочистостях також брало участь командування Волинського обласного військового комісаріату.

16 жовтня 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо