Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

Новий престіл та розписи освятили у храмі Овадна

31 жовтня 2015 р. Церква Покрови Пресвятої Богородиці в с. Овадно Волождимирського районного деканату. Світлина інформаційної служби єпархії

Богослужіння в церкві Покрови Пресвятої Богородиці цього села Володимирського районного деканату очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Церква в Овадні діє з 1995 року, попередню комуністична влада розібрала в 1986-му. А престіл замінено на новий через ветхість.

У проповіді архієрей зупинився на питанні віри, з якою зводять храми та ходять до них. Якщо віряни, багаті чи бідні, з любов’ю до Творця віддають частку своїх прибутків і мурують Божий дім, то це благословенна справа, якщо ж аби похизуватись показним благочестям і статками – то ні. Якщо парафіянин приходить до церкви з духом покори перед волею Всевишнього, з духом любові до ближнього, то він одержить те, чого просить від Господа. Коли ж прихожанин лише відстоює Службу, дихаючи злобою на ближнього, то він «тільки пробув у стінах тієї будівлі, яку називає Божим домом».

З високопреосвященним за Відправою служили декан протоієрей Євген Шевчук, настоятель парафії священик Сергій Місан (цього дня владика надав йому сан протоієрея), інші панотці благочиння.

Разом з усією громадою молилися сільський голова Сергій Панасевич, директори місцевої середньої школи Петро Петрук та ліцею – Василь Ролюк.

Настоятель парафії висловлює щиру подяку фермерові Ігорю Антощакові за кошти, пожертвувані на новий престол.

02 листопада 2015 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо