Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ПЛИВИ, КОРАБЛЮ ЗНАНЬ!

4 вересня 2007 р.

Єпископ Михаїл окроплює освяченою водою семінаристів-першокурсників. Світлина Сергія ДубинкиРозпочався новий навчальний рік у духовних і світських закладах освіти. Священнослужителі нашої єпархії взяли участь у численних заходах із цієї нагоди.

У Волинській духовній семінарії свято 1 вересня розпочалося з урочистої Служби Божої в кафедральному Троїцькому соборі, яку звершив ректор протоієрей Іван Нідзельський. Молебень відслужив єпископ Луцький і Волинський Михаїл із духовенством. Відтак у семінарському храмі Преображення Господнього відбулась урочиста академія. Її розпочав ректор. Він, зокрема, сказав: «Пастирське служіння у наші дні – не нижче за служіння старозавітних пророків. У всі часи тим, хто служить Богові й людям, Господь давав свій хрест. Нинішнє служіння відбувається хоч і не в гоніннях, але за умов новітнього богоборства і поширення впливу тоталітарних сект. Ви прийшли до ВДС, щоб вести людей до вищого життя, і нехай роки, проведені в цих стінах, стануть роками вашого духовного зростання».

Владика, вітаючи семінаристів, а серед них – 29 першокурсників, зауважив: «Священик – це не той, хто лише носить священичі облачення, а насамперед той, хто веде паству до Царства Небесного і своїм життям показує приклад. Сьогодні священик – це носій і моральності, й сучасної освіченості. Маєте можливість сповна використати час навчання у нашій семінарії, щоб підготуватися до своєї високої місії».

Духовенсто молиться за успішний навчальний рік Волинського інституту ім. Липинського МАУП. Світлина Сергія Дубинки31 серпня преосвященний та священнослужителі кафедрального собору побували на інавгурації нового навчального року у Волинському державному університеті ім. Лесі Українки. Архієрей звернувся до юні з такими словами: «Церква завжди піклується про те, щоб молоді люди, які після школи продовжують навчання, стали не тільки добрими фахівцями, а й добрими дітьми Божими. У наші часи з’являється більше можливості щодо цього. Так, ми знайшли підтримку в керівництва ВДУ, щоб на території студмістечка звести невеликий храм, і наприкінці минулого навчального року освятили місце під забудову. Сподіваємося, що невдовзі у розбурханому морі сучасних пристрастей він стане для вас тихою гаванню віри».

Того ж дня старший капелан єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний та капелан Волинського інституту економіки і менеджменту священик Микола Цап’юк відвідали цей навчальний заклад, відправили молебень і звернулися з напутнім словом, а канцлер консисторії протоієрей Микола Цап побував у кооперативному технікумі, де теж підносив молитви до Бога, закликаючи Господнє благословіння на тих, хто навчає, і тих, хто навчається.

Наступного дня отець канцлер був гостем обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, де звернувся до майбутніх військовиків із проникливим словом і окропив їх свяченою водою.

3 вересня владика Михаїл, декан кафедрального собору протоієрей Володимир Подолець та інші священнослужителі розділили радість початку нового навчального року із викладачами й студентами Волинського інституту ім. В. Липинського МАУП, а о. Олександр Безкоровайний – Інституту розвитку людини університету «Україна».

Багато інших священиків у всіх деканатах єпархії взяли участь у Дні знань на території своїх парафій.

04 вересня 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо