Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

«ПРОБУДІТЬСЯ, П’ЯНИЦІ...»

30 листопада 2007 р.

Фільм «Правда про алкоголь»Цей заклик пророка Йоіля хоч і не звучить у фільмі «Правда про алкоголь» (звучать інші біблійні цитати), але його можна вважати лейтмотивом цієї стрічки.

Волинський обласний благодійний фонд «Переображення» діє з 2003 року. Він багато трудиться для поширення здорового способу життя серед молоді, зокрема засобами кіно. Вже створено й представлено широкому загалові «Правду про куріння» й «Правду про наркотики». А нещодавно у сесійній залі обласної ради відбулась презентація фільму «Правда про алкоголь». На неї було запрошено й прес-секретаря єпархії протоієрея Віталія Собка, який брав участь у створенні цієї картини. Стрічка ж міжконфесійного спрямування, у ній звучать голоси і православного священика, і католицького єпископа, і баптистського пастора. Адже боротьба проти пияцтва, цієї страшної біди, що захльоснула наше суспільство, – справа всіх християн, перед цією жахливою загрозою бліднуть усі наші міжконфесійні суперечки.

Червоною ниткою фільму, який насамперед демонструватимуть дітям і молоді, є крайньо категоричне судження, що спиртне шкідливе навіть у маленьких дозах і що його не можна споживати й зрідка та в невеликій кількості. Це, звичайно, не узгоджується з православним віровченням. Достатньо лише згадати Христове чудо перетворення води у вино на весіллі в Кані Галилейській. Проте в контексті того, що в Україні пияцтво справді стало національним лихом, така категоричність зрозуміла та певною мірою виправдана.

Картину, автор і режисер якої – Сергій Шараєвський, продюсер – Артем Ковальов, створено на досить професійному рівні, вона гідна всеукраїнського прокату. І свідчення колишніх алкоголіків, і жахливі документальні кадри, і майстерні ігрові сценки, і роз’яснення лікарів та священнослужителів – усе вдало й дохідливо застерігає тих, хто не має «п’яного досвіду», не брати чарки до вуст, а тих, хто вживає хмільне – рішуче полишити «зеленого змія» і навернутися до Бога. Учителям і батькам, які мають змогу переглянути компакт-диск із «Правдою про алкоголь» разом з дітьми, варто це зробити. Телефони благодійного фонду «Переображення», де можна замовити DVD із фільмом: (0332) 76-72-34, (050) 438-41-55. Ел. пошта – fimiam@lutsk.ukrpack.net.

30 листопада 2007 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо