Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ЩО ПРИНЕСТИ ДО ВИФЛИЄМСЬКИХ ЯСЕЛ?

25 січня 2008 р.

Хресна хода навколо собору Різдва Христового у Володимирі. Світлина Володимира МолявчикаУ Різдвяний час єпископ Луцький і Волинський Михаїл очолював святкування в різних парафіях єпархії: 7 січня – у Троїцькому кафедральному соборі (тут із ним співслужили декан протоієрей Володимир Подолець і соборне духовенство, на відправі голова облдержадміністрації Микола Романюк, міський голова Богдан Шиба, інші високопосадовці); 8 січня – в соборі Різдва Христового у Володимирі (серед багатьох священнослужителів і парафіян у молитві взяли участь декан протоієрей Юрій Пилипець, настоятель протоієрей Микола Удуд, настоятелька місцевого монастиря Різдва Христового ігуменя Марія (Ігнатенко), районні та міські очільники); 9 січня – у храмі Апостола, первомученика й архідиякона Стефана, що в Торчині (у співслужінні з деканом протоієреєм Віктором Пушком, рожищенським деканом протоієреєм Василем Шняком, настоятелем протоієреєм Степаном Деленівим та іншими священнослужителями); 13 січня – у храмі Собору Пресвятої Богородиці в с. Забороль Луцького районного деканату (тут владика нагородив хрестом із прикрасами настоятеля протоієрея Віталія Антонюка і вручив також нагороди мирянам: від імені Патріарха Філарета – орден Великомученика Юрія Переможця Євгену Кулаєві та голові селищної ради Миколі Ворчинському, а свою благословенну грамоту – Ользі Юсюк); 14 січня – у храмі Святителя Василія Великого у Володимирі (настоятель – протоієрей Тарас Стефура); 19 січня – у кафедральному соборі (після урочистої Служби Божої преосвященний очолив хресний хід на річку Стир і освятив її); 20 січня – у церкві Святого Йоана Хрестителя, що в с. Прилуцьке Ківерцівського деканату (тут із архієреєм співслужили декан протоієрей Олег Ткачусь, настоятель протоієрей Василь Мураль і інші священнослужителі).

Головна думка всіх проповідей єпископа на цих Службах – необхідність змінювати своє життя під впливом Євангелія. Бо Різдво Ісуса – це початок нашого спасіння, і якщо ми визнаємо Христа Богом, то повинні сповняти Його волю, висловлену в Святому Письмі. «Дозвольмо Господеві вибрати наші душі як Свій вертеп, як Свої ясла. Постановімо собі з кожним роком до Христового Різдва ставати на крок досконалішими. Це буде подарунок Спасителеві, з яким ми прийдемо до Нього на Його день народження. Бо не золото, ладан і смирну чекає від нас Божий Син, а наші покаянні душі», – щоразу наголошував архієрей.

25 січня 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо