Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

НЕ ЗАБУТИ ПОДЯКУВАТИ

4 липня 2008 р.

Єпископ Михаїл відправляє молебень для випускників. Світлина прот. Віталія СобкаМинулого тижня випускники середніх навчальних закладів Луцька, отримавши атестати, перш ніж сісти за бенкетні столи, поспішали до кафедрального Троїцького собору. Другий рік тут у цю пору священнослужителі провадять молебень за тих, хто закінчує школу. Але торік не всі навчальні заклади цього типу були охоплені, та й чимало молодих людей і їхніх батьків так і не наважилися переступити поріг церкви й залишилися по той бік брами. Цього ж року подальшими стараннями старшого капелана єпархії протоієрея Олександра Безкоровайного становище цілком змінилося: до собору пливла повновода ріка святково вбраних юнаків і юнок та їхніх тат і мам.

Соборне духовенство відправляло молебні один за одним. А надвечір подячну молитву очолив єпископ Луцький і Волинський Михаїл. Під склепіннями храму врочисто лунало многоліття.

Протоієрей Олександр Безкоровайний з випускниками Луцького ліцею-інтернату після подячного молебня. Світлина прот. Віталія СобкаВладика звернувся до випускників з архіпастирським словом. «Завжди важливо дякувати за добродійства, навіть невеликі. А в такий особливий, рубіжний день, коли завершується один етап вашого життя й починається наступний, подякувати слід особливо. Подякувати рідним, які вели вас до першого класу і були разом із вами всі ці роки. Подякувати вчителям, які навчали вас основ наук і наставляли на добрі вчинки. Та насамперед потрібно возблагодарити Всевишнього, адже все – від Бога, ми Ним, як написано в Біблії, живемо, і рухаємось, і існуємо. А в іншому місці Святого Письма ще сказано – Усе можу в Ісусі Христі, Який мене зміцнює. Нехай же всі ваші життєві кроки будуть у згоді з Господнім Словом, а Творець укріпить вас», – промовив преосвященний.

Настоятель парафії Казанської ікони Пресвятої Богородиці в Іваничах вітає місцевих випускників. Світлина Тетяни МельничукПодібні богослужіння відбулися й іншими днями, і не тільки в Луцьку. Так, у цьому ж храмі о. Олександр Безкоровайний відслужив подячний молебень за випускників Луцького ліцею-інтернату. А в церкві Казанської ікони Божої Матері міста Іваничі протоієрей Андрій Мельничук молився за всіх випускників районного центру. «Ваша дорога в доросле життя – широка, але пам’ятайте при цьому, що дорога до Царства Небесного – вузька, і саме її треба обрати», – сказав душпастир.

04 липня 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо