Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ХОЧ МИНУЛИ ВІКИ...

9 липня 2008 р.

Іваничівське духовенство освячує воду на джерелі в с. Старосілля. Світлина Тетяни МельничукЯк повідомив прес-службі єпархії протоієрей Василь Мельничук, щороку в 10-ту п’ятницю по Пасці в селі Старосілля Іваничівського деканату збираються віруючі разом із духовенством біля джерела, щоб освятити воду.

Легенда про нього оповідає таке. В далеку давнину з царської тюрми втік неправдиво засуджений в’язень. Він ішов тими місцями, і коли сили його залишили від спраги, упав. І раптом сталося чудо: із землі почало розливатися джерело, із води виліз рак, який клішнями перекусив кайдани, тож утікач залишився жити. Через деякий час там облаштували криницю, що стала називатися Раковою. Вода з неї помічна, багато людей зцілилося нею.

Ось і цього року духовенство разом із парафіянами вирушили процесією від місцевого храму до джерела. Очолив богослужіння декан протоієрей Ярослав Мельничук. У проповіді він сказав: «Ми завжди повинні дякувати Богу за те, що Він проявляє милість через різні дари, незважаючи на наші гріхи».

09 липня 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо