Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ТАМТАМИ У ЦЕРКВІ

20 серпня 2008 р.

Єпископ Михаїл очолює молебень за успішне проведення міжнародного фестивалю «Поліське літо з фольклором»Що два роки в Луцьку відбувається дивовижне дійство – міжнародний фестиваль «Поліське літо з фольклором». На нього з’їжджаються співаки й танцюристи з багатьох країн, часто й вельми екзотичних. Кілька днів вони радують лучан своїм мистецтвом, виступаючи і в критих приміщеннях, і просто неба. Кожного разу фестиваль розпочинається з молебню в Троїцькому кафедральному соборі. Ось і цього року люди різних мов, рас і культур із державними прапорами та в національних костюмах повноводним потоком заповнили головний православний храм нашого краю – учасники одинадцятого вже фестивалю із дванадцяти країн.

Молебень на закликання помочі Святого Духа перед початком усякого доброго діла очолив єпископ Луцький і Волинський Михаїл. Преосвященний привітав митців такими словами: «Нас можуть роз’єднувати погляди на багато речей, але об’єднує щире бажання показати у різноманітності культур єдність устремлінь творити добро. Нехай у ваших серцях, браття і сестри, панує мир і доброзичливість – великі дари Божі».

Після окроплення всіх освяченою водою декілька колективів заспівали своїх традиційних пісень. Хоча в православному храмі не використовується інструментальна музика, цього разу було зроблено виняток: лунали гітари, сопілки і навіть тамтами. Судячи з вознесених до неба рук і приспіву «алилуя!», звучали побожні піснеспіви в різних культурних традиціях.

З радісним гомоном виходила багатомовна й різноколірна колона із православного храму. А дехто й затримався, жестами показуючи, що хочуть поставити свічку.

20 серпня 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо