Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

ЛЮБОВ – ЯВИЩЕ ДУХОВНЕ

10 жовтня 2008 р.

Храм Апостола Йоана Богослова в с. Сильно Цуманського деканату. Світлина Данила ЗінкевичаУчора Православна Церква особливим чином згадувала святого апостола і євангеліста Йоана Богослова. По-особливому святочно у цей день було в с. Сильно Цуманського деканату, де місцева церква названа на честь апостола. Розділив радість храмового свята з місцевими жителями і єпископ Луцький і Волинський Михаїл, очоливши празник. Вітаючи численних молільників, владика згадав про св. Йоана і нагадав, що він є апостолом любові, який чи не найбільше у своїх посланнях гворить про це високе почуття. «У наш час, – зауважив архієрей, – ми також багато чуємо про любов. Але, на жаль, дуже часто визначаємо її як щось земне, природне і дуже примітивне, а то й фізіологічне поняття. Однак дуже рідко відносимо любов до духовних явищ. Тому маємо згадати сьогодні одну із заповідей, яка вчить нас любити Бога і ближнього свого, як самого себе».

Співслужили з єпископом цуманський та луцький районний декани протоієрей Тарас Манелюк та протоієрей Віктор Пушко, настоятель парафії протоієрей Петро Герасимчук та інші клірики єпархії. Під час Богослужіння отця настоятеля було нагороджено правом носіння хреста з прикрасами, а скарбника громади Петра Мацюка – орденом Святителя Миколая Чудотворця за довголітню працю на славу Церкви Христової.

Парафія с. Сильно принагідно відсвяткувала й невеликий ювілей: п’ятнадцять років тому вона одною з перших перейшла в лоно Київського Патріархату.

10 жовтня 2008 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо