Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

МИКОЛАЇВСЬКІ ЧИТАННЯ

29 жовтня 2008 р.

Ігумен Марк (Левків) виступає перед учасниками наукової конференції «Миколаївські читання». Світлина ієромонаха Константина (Марченка)Учора в селі Жидичин Ківерцівського деканату відбулася наукова конференція «Миколаївські читання», організаторами якої вже вдруге виступили Волинське обласна організація Українського товариства охорони пам’яток історії та культури та місцевий чоловічий монастир Святителя Миколая Чудотворця. Це зібрання, як і минулорічне, було присвячене пам’яті двох святих із однаковим ім’ям – Миколаєві Мирлікійському та преподобному Миколі-Святоші, князеві Луцькому.

Уже традиційно науковці, які прибули з різних регіонів України, розпочали роботу з молебня в чернечому храмі, а під час засідання виголошували й слухали доповіді про давні забраження цих святих на іконах, склі, хоругвах, кам’яній скульптурі, гербах і печатках, про проблеми досліджень їхніх житій та присвячені їм храми.

Виступаючи перед учасниками конференції, ігумен Марк (Левків) наголосив на актуальності нових історичних знахідок, які стосуються обох покровителів обителі. «Єдине, чого не хотілося б, – підкреслив о. Марк, – аби життєвий шлях, діяння цих видатних постатей перетворювали на сухий історичний факт. Важливо, щоб життєва позиція святих надихала нас до реальних змін у собі». Також ігумен закликав науковців якнайоб’єктивніше висвітлювати церковну історію, незамовчуючи негативи, але й не додаючи до них однобоких трактувань.

Завершились «Миколаївські читання» монастирською трапезою та екскурсію по обителі й довкола неї.

29 жовтня 2008 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо