Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ГОЛОВНЕ У ГОЛОВНІ

4 листопада 2008 р.

Єпископ Михаїл освячує місце під майбутній храм Покрови Пресвятої Богородиці в Головні Любомльського деканату. Світлина Данила ЗінкевичаЄпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив місце під храм у селищі Головно Любомльського деканату. Торік місцевий священик протоієрей Святослав Нюня з частиною громади перейшов із УПЦ МП у лоно Київського Патріархату. Поки що хвалу Богові по-українськи головенці возносять у каплиці-вагончику, та одразу ж запалилися бажанням спорудити велику, повноцінну церкву.

«Оце ви, мабуть, уперше побачили всю Літургію: і те, що відбувається у храмі вірних, і те, що у вівтарі, за іконостасом, – звернувся після Служби владика до парафіян. Адже правили Обідню просто неба, бо в капличці не могли б поміститися всі охочі. – А те, якою гарною є відправа нашою рідною мовою, коли слова стають зрозумілими, ви вже не раз могли переконатися».

Із преосвященним співслужили любомльський і шацький декан священик Віктор Возняк, ковельський районний декан протоієрей Іван Бонис і все місцеве духовенство. Архієрей заклав пам’ятну капсулу під наріжний камінь майбутнього дому Божого в ім’я Покрови Пресвятої Богородиці, нагородив благословенними грамотами тих мирян, котрі найбільше трудяться на Господній ниві: старосту Миколу Маїла, Олега Чупруна, регентку дитячого церковного хору Тамару Нюню, а також любомльського підприємця Дмитра Шлапу.

Старожили згадують, що колись у цьому селищі, що завжди було чималеньким, стояло дві церкви. Покровська згоріла, тож тепер справа зведення нової – справа віри громади. Минеться розкол серед православних (нині, за словами о. Святослава, дві громади живуть у мирі та взаємоповазі), а церкви наповнятимуть нові й нові покоління молільників. Це, либонь, найголовніше у Головні.

04 листопада 2008 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо