Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ЩЕ ОДИН ДЕКАНАТ

11 листопада 2008 р.

Указом єпископа Луцького і Волинського Михаїла Володимирський деканат розділено на два – міський і районний. Міським деканом призначено протоієрея Юрія Пилипця (раніше був очільником нерозділеного Володимирського деканату), районним – настоятеля парафії Великомученика Юрія Переможця в районному центрі протоієрея Євгена Шевчука. Таке рішення владика прийняв у зв’язку з потребою удосконалити організацію душпастирського служіння як у місті, так і в районі. Тепер у міському благочинні – 6 парафій, а в районному – 30.

Ознайомлення з указом преосвященного – основна тема зборів володимирського духовенства, які сьогодні провів канцлер єпархії протоієрей Микола Цап у соборі Різдва Христового, що в районному центрі. Він привітав новопризначених деканів, а особливо о. Євгена, який ще не займав такої високої церковної посади.

Протоієрею Євгенові Шевчуку 47 років. Народився у Львові, закінчив Львівський сільськогосподарський інститут. Митрополитом Луцьким і Волинським Яковом висвячений на диякона (30 серпня 1997 р.) та священика (19 грудня 1997 р.). 6 січня 1998 р. став кліриком володимирської Свято-Юріївської парафії, у 2003–2006 рр. служив у Покровському храмі Нововолинська. Відзначений різними церковними нагородами (остання – митра). Настоятелем парафії Великомученика Юрія Переможця став 10 березня 2006 р. Одружений, має двоє дітей. Син Андрій – також священик, служить з батьком в одній церкві.

11 листопада 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо