Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

БУТИ ПРИЧАСНИКАМИ

12 листопада 2008 р.

Собор Великомученика Димитрія Солунського в Ковелі. Світлині з сайта Kowel.at.uaЄпископ Луцький і Волинський Михаїл відвідав парафію Великомученика Димитрія Солунського в Ковелі. У співслужінні з настоятелем міським деканом протоієреєм Анатолієм Александруком, районним деканом протоієреєм Іваном Бонисом, турійським деканом протоієреєм Миколою Даньківим та іншими священнослужителями (усього близько тридцяти) владика відправив Літургію. Парафіянам – а їх на престольний празник прийшло з півтисячі, у тому числі міський голова Сергій Кошарук, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Місяць – преосвященний виголосив проповідь на тему важливості причастя. Потрібне не лише причастя святих Тіла й Крові Христових, а й причетність до щоденного життя Церкви, рідної парафії, – наголосив архієрей. Саме за таку ревну працю на Божій ниві Його преосвященство нагородив депутатів міської ради Ярослава Шевчука орденом Святого Володимира ІІІ ступеня, Сергія Товкача – орденом Архістратига Михаїла, кореспондента обласної газети «Волинь нова» Ярослава Гаврилюка – благословенною грамотою.

Це вже не перший візит волинського архіпастиря до цього Божого дому. І щоразу ковельський собор Димитрія Солунського постає ще більш ошатним. Так, нещодавно в цьому новому храмі споруджено паперть, упорядковано подвір’я. Це зроблено особистим коштом генерального директора ТВО «Квант-ефір» Івана Омелянюка. Він лише цього року пожертвував на храм близько 230 тисяч гривень, а всього – до півмільйона. Це теж причастя, причастя до справи Божої – розбудови Його Церкви. «А всяке благе даяння з висоти є».

До речі, цього дня ще чотирнадцять Димитрівських громад нашої єпархії відзначили престольний празник. Зокрема, у с. Древені на Іваничівщині, де святкове Богослужіння відправили декан протоієрей Ярослав Мельничук, настоятель парафії священик Віталій Савін та інше духовенство деканату. «Святі отці, які досягли своєї мети, осягнувши Царство небесне, стали живим камінням, із якого зведено нашу Церкву, і вона стоїть непохитно вже стільки століть», – сказав у проповіді о. Ярослав.

12 листопада 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо