Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

НЕ ВГАШАЙМО ВОГНЮ!

13 листопада 2008 р.

Храм Великомученика Димитрія Солунського в с. Загаї Луцького районного деканату. Світлина Данила ЗінкевичаДедалі частіше надходять вістки про спорудження церков у малих селах. Навіть не в малих, а в найменших. Зовсім невеликі громади, маючи велике бажання молитися у своєму храмі, зводять доми Божі, не рахуючись ні з часом, ні з силами, ні з грошима. Ось і Димитрівська парафія села Загаї Луцького районного деканату, де всього-на-всього з п’ятдесят дворів, поруч із тимчасовою каплицею воздвигла досить солідну храмину, придбала оригінальний іконостас, усю утвар, пристойно впорядила і саму церкву, і дзвіницю, і подвір’я. На будівництві працювала бригада місцевого сільгосппідприємства ім. Т. Шевченка й чимало селян зокрема.

Тож єпископ Луцький і Волинський Михаїл, прибувши в Загаї, разом з горохівським деканом протоієреєм Андрієм Сидором, настоятелем громади священиком Олегом Корчинським, іншими священнослужителями, освятив престіл і храм, відправив Божественну Літургію і нагородив благословенними грамотами парафію в цілому,  активну мирянку Марію Бондарук, регентку церковного хору Ларису Адамчук, старосту Євгена Віценюка. Керівника ж підприємства ім. Т. Шевченка Андрія Турака за особливі заслуги у цьому будівництві було удостоєно ордена Миколая Чудотворця. Отець Олег висловлює глибоку подяку і сім’ї Кононців із Луцька, які не забувають своєї малої батьківщини і пожертвували храму п’ятнадцять дорогих ікон.

У проповіді владика говорив про суть Православ’я в різних сторонах життя людини – у сім’ї, сільській громаді, громаді церковній.

Дивлячись на плід старань жителів Загаїв – новоспоруджений храм Великомученика Димитрія Солунського, спадають на думку слова з Нового Заповіту: «Духа не вгашайте!»

13 листопада 2008 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо