Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини

ЗВОДИЛИ МИРОМ – БУДЕ МИР

19 листопада 2008 р.

Біля щойноосвяченого храму Різдва Йоана Хрестителя в с. Бахів Ковельського районного деканату. Світлина Данила ЗінкевичаСело Бахів Ковельського районного деканату – поліконфесійне, що не надто притаманно для Полісся. Більше половини це прихильники УПЦ Київського Патріархату, є прибічники Патріархату Московського, немало і протестантів. Але коли в 2003 році було закладено перший камінь, мало хто побажав стояти осторонь.

Днями бахівці вперше зустрічали архієрея – єпископа Луцького і Волинського Михаїла, який прибув на освячення престолу й усього храму Різдва Йоана Хрестителя. Він відправив урочисте Богослужіння із канцлером єпархії протоієреєм Миколою Цапом, деканом протоієреєм Іваном Бонисом (настоятелем парафії), та іншими священнослужителями.

За активну участь у зведенні храму преосвященний удостоїв благословенних грамот першого заступника голови райдержадміністрації Олександра Місяця, голову виконавчої державної служби Івана Сидорчука (він за свої кошти придбав для церкви дзвони), голову сільради Павла Безеку, найбільш активних парафіян, насамперед старосту громади Віктора Ніжника і В’ячеслава Федорука, а також Сергія Ліщука, Віталія Бренчука, Віталія Шавелу, Тетяну Ткачук. А державна влада за підписами голови райдержадміністрації Валентина Скуби і голови районної ради Миколи Гайдучика вручила громаді та її настоятелеві протоієрею Іванові Бонису письмову подяку «за жертовну та подвижницьку працю».

Отець Іван в інтерв’ю єпархіальній прес-службі зазначив, що, незважаючи на конфесійний поділ, у селі панують мир і злагода. Предтеченський храм став близьким не тільки його парафіянам. Адже зводили цей Божий дім усією сільською громадою, навіть протестанти давали немалі пожертви на храм.

Предтеченська церква в Бахові, яку освячено цього дня, є тринадцятою в ковельському районному деканаті, – повідомив його очільник. Будують же ще шість. Нехай Господь поблагословить цю благородну працю, щоб і ці храми успішно спорудили й освятили на славу Божу та Церкви.

19 листопада 2008 р. Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо