Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

НА РІК НОВИЙ, НА РІК БОЖИЙ

28 листопада 2008 р.

Церковний календар на 2009 р., виданий настоятелем Покровської парафії в с. Миляновичі Турійського деканату священиком Володимиром Пирогом. Світлина прот. Віталія СобкаСьогоднішній розвиток поліграфії розкриває широкі можливості для благовістя. Навіть окремі парафії мають змогу публікувати свої видання – якщо не газети чи журнали, то принаймні календарі. Наприклад, громада Святого Йоана Хрестителя в с. Прилуцьке Ківерецького деканату на 2008 рік видала листівку-календарик із видом свого храму. А на рік 2009-й Покровська парафія с. Миляновичі Турійського деканату випустила перекидний настінний церковний календар. У ньому наведено свята й присвятки, зазначено пости, престольні празники всього благочиння. Особливо приваблює місцевих читачів, що на звороті кожної сторінки йде розповідь про минуле села і його релігійне життя від ХVI ст. Вміщено старі світлини, на яких селяни можуть упізнати своїх родичів, сфотографованих біля церкви. Ідеться в календарі й про духовне сьогодення Милянович.

Настоятель громади священик Володимир Пиріг розповів нашій прес-службі, що частину інформації було запозичено з публікацій районної газети «Народне слово», дещо додано й нового. Це він та паніматка Ярослава взяли на себе творче, технічне й матеріальне навантаження, щоб видати цей календар. А результат добрий і вартий запозичення.

28 листопада 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо