Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Новини Архів новин

ОКРОПИЛИ ВОДОЮ ОКРОПЛЕНЕ КРОВ’Ю

3 грудня 2008 р.

Ківерцівський декан протоієрей Олег Ткачусь. Світлина прот. Віталія СобкаДорога Луцьк – Ківерці засіяна придорожніми хрестами: тут сталося безліч аварій, тут загинуло чимало людей. Тож християни декількох сіл Ківерецького благочиння звернулися до декана протоієрея Олега Ткачуся, щоб освятити шосе. Адже рік тому після освячення дороги з містечка Ківерці до села Сокиричі трагічних випадків на ній значно поменшало.

30 листопада о пів на другу пополудні хресна хода – п’ятнадцять священиків, хор, численні віряни – з корогвами й образом чудотворця Миколая рушила від межі Луцька у напрямку до Ківерець, районного центру, що за 15 кілометрів від центру обласного. Біля придорожніх хрестиків на місці аварій душпастирі служили заупокійні літії, біля великих хрестів, так званих фігур, – молебні, окроплювали трасу освяченою водою. Зупинялися легкові автомобілі, з них виходили водії й приєднувалися до молитви. Зупинялися автобуси, з них виходили пасажири і брали благословіння у панотців. Від села до села хресний хід збільшувався, бо місцеві селяни приєднувалися і йшли далі. О пів на п’яту близько двохсот п’ятдесяти молільників увійшли в Ківерці. Тут у соборі Покрови Пресвятої Богородиці пролунали останні молитви до Всевишнього за безпеку руху на шосе Луцьк – Ківерці.

03 грудня 2008 р.
Версія для друку
Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо