Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Відеотека

Початок навчального року ВПБА

3 вересня розпочався новий навчальний рік у Волинській православній богословській академії. З цієї нагоди митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив молебень в кафедральному соборі Святої Трійці. Із ним співслужили єпископ Володимир-Волинський Матфей, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, ректор протоієрей Ігор Швець, викладачі у священному сані.

По завершенні богослужіння студенти, їхні батьки, викладачі та гості перейшли до актової зали навчального закладу, де відбулася урочиста частина.

Цьогоріч на бакалаврат і магістратуру вступили 80 чоловік із Волинської та інших єпархій. А до викладацького складу, зокрема, долучилися владика Матфей, канд. богослов. наук Станіслав Беспалов, магістр богослів’я і релігієзнавства протоієрей Володимир Дрозд.

Звертаючись до майбутніх душпастирів, митрополит зазначив, що першоосновою у навчанні має бути молитва та гідні богословські знання, адже священик – це той, хто веде людей за собою.

Не оминув увагою архієрей і тих, хто вніс неоціненний фінансовий вклад у розбудову академії. Ювілейними медалями та почесними грамотами було нагороджено директора ТзОВ «Житлобуд-2» Леоніда Стефановича, голову правління ВАТ «Завод будівельних конструкцій» Леонтія Іванішина, директора ПП «Захід» Мирославу Іванішину, головного лікаря-офтальмолога Центру хірургії ока проф. Загурського в Луцьку Тетяну Єремеєву.

Свято закінчилося духовними піснеспівами, які виконав академічний хор під керівництвом Ірини Лесюк.

Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо