Система Orphus

Сайт нашої Церкви

Сайти нашої єпархії

Наші банери

  • Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату
    Волинська Єпархія Української Православної Церкви Київського 
Патріархату

Лічильники

img Відеотека

Нічого не приховуючи (додано відео)

Мемуари найстаршого священика єпархії протоієрея Сергія Мельничука-Мартинюка «Мої спогади без прикрас» презентовано 12 лютого у Волинській православній богословській академії (ВПБА). Книгу випустив єпархіальний видавничий відділ «Ключі» разом із видавництвом «Надстир’я».

Ідея видати свої мемуари виникла в душпастиря торік, коли тут же побачили світ спомини його батька Мусія Мельничука «Моя довга страждальна дорога». Отже, з’явився своєрідний двотомник – 96-річного тата і 80-річного сина, які описують зовсім різні епохи.

Ректор ВПБА священик Володимир Вакін, сам автор спогадів, редактор-упорядник Віктор Гребенюк, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап та інші промовці розповідали присутнім про книгу. В ній максимально збережено розповідну манеру викладу: за станом здоров’я о. Сергій не писав, а начитував згадки на диктофон. Але головне, що автор «Моїх спогадів без прикрас» яскраво і щиро змальовує часи, в які довелося жити: воєнні й післявоєнні біди, хрущовські гоніння на релігію (саме в розпал того лихоліття Сергій Мельничук вступив до семінарії, долаючи всілякі труднощі), роки становлення Київського Патріархату... Не оминув мемуарист і моментів, котрі не красили його: так, він, як і майже всі тогочасні священнослужителі, згодився співпрацювати з КДБ. Щоправда, за тиждень розкаявся і розірвав договір зі зловісною структурою.

Зображено в книзі і незвичайні повороти долі (наприклад, як о. Сергій став ректором семінарії, куди його колись не прийняли на навчання), і побутові дрібниці епохи, що давно минула (як дитиною мріяв про перші штанці). В усьому – і малому, і великому – автор вірний правді життя, тому ця пізнавальна книга читається легко й цікаво.

Придбати «Мої спогади без прикрас» можна в єпархіальній книгарні-бібліотеці «Ключі» або через цей сайт.

Аудіо

Радіопередача «Благо» 8 листопада 2015 року. Протоієрей Віктор Пушко – про євангельське читання неділі 22-ї після П’ятдесятниці (про багатого і Лазаря). Володимир Клименко – про великомученика Димитрія Солунського (8 листопада).

Скопіювати файл

Радіопередача «Благо» 1 листопада 2015 року. Священик Андрій Хромяк, викладач Волинської православної богословської академії, настоятель парафії Великомученика Юрія Переможця в с. Жабка Ківерецького деканату – про євангельське читання неділі 21-ї після П’ятдесятниці (притча про сіяча).

Скопіювати файл

25 жовтня 2015 р. Слово протоієрея Миколи Нецькара, декана кафедрального собору Святої Трійці, на врученні церковних нагород волонтерам, які допомагають військовослужбовцям у зоні АТО. Аудіо інформаційної служби єпархії.

Скопіювати файл

Усі аудіо